Thursday, January 13, 2011

muka hodoh perangai pun hodoh

Pada suatu Malam...
Dua Gadis sedang mengumpat berbual bual 
(Miss A & Miss B)

Perkara yang dibualkan itu ialah mengenai situasi di cyber yg membuatkan mereka merasa terjengkel

Situasi tersebut ialah : seorang Minah ni yg totally lansung tiada pakej (hodoh+perangai buruk)
memaki hamun orang lain di cyber
Menyebabkan Miss A dengan emonya membebel bebel

MIss A : cuba u bayangkan dalam pada sumbing dan jongang ni pun orang ni bole sukaati je memaki hamun orang lain..cuba bayangkan kalau orang tu normal lawa and vogue

Pada Miss B pula mungkin minah tersebut berperangai sedemikian untuk menambahkan level confident sendiri.Means disebabkan diri sendiri tu serba kurang so dia pun mengata ngatalah orang lain untuk membuatkan dirinya merasa puas hati.

moral of the strory :

1: Sedar diri tu penting..dah tau kalau serba kekurangan here n there..tak reti2 jaga la tingkahlaku..kalau tak lawa takpe tapi if perangai molek orang pun suka

2:Tak baik taw mengata fizikal orang lain : hehehe sila jgn contoh perangai miss A tu ok..kadang kalau kita emo kita tak sedar apabenda yg kita ckp sampaikan kita dah terhina orang lain.

3:Tak baik nak maki maki orang kat cyber ni...

3 tengah salin resipi:

Amy Syaquena said...

Baiti ada jugak orang muka comei tapi perangai hodoh nak mampos..

NoiJem said...

mcm kisah beno aje gayenye..heheh

Nurul Baiti said...

nana : tu lah lupa pulak nak tambah situ..muka cantik tak semestinya boleh mengumpat2 orang ekeke

noi..betul la tu orang yg watak miss B tu cool je ekekeke :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Notes from Nurul Baiti. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver