Monday, January 10, 2011

27~Ikan Kukus Bunga kantan (Special edition )

Spesel sebab resipi dari My Mum err and my mum yg masak sebab baru semalam ai belajor guna periuk stym (T__T)

Cik ikan masa kat dalam periuk stym

TadAA dah masak
copy paste dari fb je..dari my mum punya comment

*bawang guna bawang putih ..serai ..buah keras cili guna cili api untuk aroma terpulang la daun selasih
 ke bunga kantan ke.
*mula-mula perap ikan tu dengan asam jawa mix gula sikit dan garam.gula kalau suka je boleh letak tak suka tak apa.:P.
*tumbuk bawang putih buah keras dan cili api tu mix garam sikit jadi kene agak2 la garam dgn asam tadi ...


p/s resipi asal guna susu tapi masa  masak ni mak ganti guna santan.

2 tengah salin resipi:

akubest501 said...

yummy....

Nurul Baiti said...

yup very yummist :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Notes from Nurul Baiti. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver