Saturday, February 5, 2011

Ala asalkan kawen


Sangat-sangat boring bila TERrr jumpa dengan member2 yg dah kawen tanya soalan paling pemes
Bila ko nak kawen?

Orang yg bertanya tu sungguh kurang sopan.Kurang sopan sebab tanya soalan sensitip.Tau ke idak ada sebab la kenapa orang yg ditanya tu belum berkawen lg.

Lagi bertambah sengal bila mula bukak cerita :


*yeay aku berjaya kawen before umurku 25 tahun
*aku tak kisah laki aku keje apa asalkan aku kawen
*nasib baik aku dah kawen geng2 univ aku dulu semua dah kawen. disambung dgn soalan ko bila lagi?

So tak keterlaluan la kalau nak cakap sesetengah orang tu berpendapat kawen sebab takut orang or kawan2 sekeliling  mengata..pada mereka alah biarlah asalkan kawen..

Sedangkan bila dah mula berkawen itulah permulaan cerita..Macam-macam cabaran yg perlu ditempuh.susah dan senang bla bla and all that.

So jangan la nak seronok sangat sebab dapat kawen awal/muda..Mula2 time bahagia dok pukul canang2 kat fb or blog..luv my hubby muahh..lepas tu time gaduh bodoh kat satu dunia pun nak cerita jugak  hati seorang isteri tidak tertahan dgn perangai buruk suami bla bla and bla bla..

Ekeke mana dia "kebahagiaan" asalkan kawen ko tu..apa ko rasa OREN?




6 tengah salin resipi:

Linda Kamal said...

heee. susah juga kalau macam ni kan. and curious, kenapa org suka sangat share hal2 private dekat FB. btw, terima kasih for the bday wish :)

Nurul Baiti said...

hehe no problem lah..:)..

wath said...

yes! sangat setuju. sy pun tak suke org tanye nape tak kawen lagi. bukan senang nak cari lelaki leh wat suami sekarang. takkan la nak main sapu je kan.

Nurul Baiti said...

wath : mmg pun super really annoying
sesetengah orang baik lelaki or gegirl pada mereka bila dah kawen tu penamat segala galanya..
thanx ye sudi jenguk2 kat belog yg tak seberapa ini :P

CeKeLat mAniS said...

a'ah kn..selalu sgt kena terjah soklan cmtuh..ingat nk pilih suami tu cm beli ikan kat market kot..
sikit punyer la susah mak bedah kn..??kn..?hehe..tpi sesekali tu mmg teraser ke pelusok sanubari bila org yg xsayang mulot tnya soklan cepumas tu..huhu..saboor jer lahhh...

Nurul Baiti said...

biasanya aku jawab je mcm ni insyaALLAH tahun depan( jawapan budak baik) or nak sadis lagi kenapa nak offer laki hang ke? (kalau kawan pompuan yg tanya)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Notes from Nurul Baiti. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver