Aku tak berapa nak kenal ikan..kalau sedang menengok resipi tu kena guna ikan si polan mmg boleh hilang mood memasak
So marilah mari kita belajar,kenali dan tgk gambar ikan satu persatu .Mostly Ikan yg selalu digunakan dalam masakan melayu khasnya
Ikan cencaru
biasanya orang buat masak cencaru sumbat belah belakang.beside dat sangat ummph untuk dibuat ikan bakar
Ikan Pari
pemes dalam masakan asam pedas/tempoyak
Ikan siakap
sesuai dimasak : kukus/asam pedas/3 rasa/percik
Ikan Merapu Kerapu
dalam masakan : bercili/sweet sour/steam/3 rasa
Ikan Tenggiri
dalam masakan :berlada/masak asam/masak kicap
Ikan Terubuk
masakan : bakar/goreng/kukus/asam pedas
Ikan Kembung
Huish macam2 boleh masak ...mostly ikan paling pemes sebab senang kenal (untuk orang yg baru belajar masak mcm aku ni ,ni la ikan yg selalu menjadi pilihan di hati
sumber pix
images bin google
0 tengah salin resipi:
Post a Comment