Thursday, November 11, 2010

perasan gemuk ~!!!


Maaf Entry ku kali ni agak emo dan agak ketupat sikit disebabkan aku agak tak tahan dgn perangai kawan ku yg sorang ni..kawan ku yg sorang ni agak cun orangnya tapi dia perasan gemuk.

Kadang tu sungguh aku tak paham kenapa ada perempuan yg kurus rasa dorang gemuk..serius rasa annoying gila..seolah olah macam tak bersyukur pun ada.

Oklah rasa gemuk so what tak payah dok ulang benda yg sama nanti kena sakit OCD pulak,kalau rasa dah gemuk sgt bawak2 la bersenam,beli la alat exercise yg berlari lari tu.Tak payah dok kecoh rasa berlemak sana sinun.


Terciptanya entryku ini sebab aku kesian dekat kawan aku yg betul2 dalam golongan comel ni,terasa diorang dgn kerenah kawan kami yg perasan gemuk ni,seolah olah mcm memperli dorang pulak.




Aku yg kurus ni pun rasa mcm meluat..paham tak gemuk tu menda apa?tak paham pi tgk cerita biggest loser  tu..kalau setakat dok canang2 ai gemuk la , bila ai nak kurus ni, ai tak tau la bila ai nak start diet , ai malas la nak bersenam tapi ai dah gemuk, tak payah dok mengada la.

Moral of de storynya tolongla rasa bersyukur..kalau setakat perasan gemuk sebab nak dapat pujian dari pihak lain mmg very annoyed serta sungguh publisiti murahan and ambik pengajaran sikit dari cerita Biggest Loser tu peratikan diorang yg dari kalangan comel ni punya seksa diorang nak kurangkan badan yg ko boleh pulak ngada2 dah kurus kata gemuk pulak.

Kita ni ALLAH dah jadikan serba kena dah kalau kurus tu ada la sebabnya and kalau comel tu pun ada musababnya juga.Pandai2 la kita nak membawak diri.

peace (^_-)v

2 tengah salin resipi:

maksu zerra said...

best!~

Nurul Baiti Yahya said...

hye zerra thanx sudi2 jenguk2 v(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Notes from Nurul Baiti. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver